Fjelltomter


For informasjon om tomter, bygging osv. kan du ringe Lars Vidar på mobil: 48004802.
Du kan også sende mail til: lv@fjelltomter.no


Om Nore og Uvdal


UvdalNore og Uvdal kommune ligger øverst i Numedal. Kommunen har ca 2800 innbyggere fordelt over et areal på 2505km2. Store deler av Hardangervidda Nasjonalpark ligger innenfor kommunegrensene og kommunen har dermed gode muligheter til friluftsliv, jakt og fiske.

Kommunen er både et kraftverkssenter og et kraftsenter i Numedal. Nore og Uvdal kommune har god fokus på reiseliv med blant annet mange tomter tilrettelagt for hyttebygging. Naturressursene utnyttes i en bærekraftig utvikling og kulturlivet er rikt. Blant annet med stor aktivitet innen kulturminner, tradisjoner og natur. Numedal har Norges flotteste samlinger av bygninger fra Middelalderen og kalles gjerne for Middelalderdalen.

Rødberg er stedet hvor kommunens fleste funksjoner er samlet og hvor det også er en rekke forretninger av ymse slag. På Rødberg finner man flere dagligvareforretninger, fargehandel, jernvareforretning, bilforretninger og bilverksted, stor flott gavebutikk med leker, kjøkkenartikler, gaveartikler for å nevne noen..

Ski i UvdalOm nærområdet
Det er bare få minutter med bil fra hyttefeltet til Uvdal Alpinsenter med sine 3 heiser, 10 nedfarter og en høydeforskjell på mer enn 600 meter, høyeste pkt 1209 moh. I Uvdal Alpinsenter finnes alle skiaktiviteter som snowboard, Telemark, kulekjøring og off-piste. Kiosk/kafeteria i senteret og dagligvarebutikk (Coop) like ved. Alpinsenteret har fått snøkanon så nå er sesongen utvidet i forhold til før, og det er mer stabile åpningstider og forhold. I alpinsenteret er det også åpnet en ny akebakke hvor man kan få god fart sittende i store gummiringer. I alpinsenteret er det også under bygging et nytt stort servicebygg som også skal inneholde et badeland og mange leiligheter. Det er også planlagt ytterligere bygging av fritidsleiligheter i tilknytning til alpinsenteret.

Nå er også alpinalegget i Uvdal Alpinpark gjenåpnet med flott bakke, varmestue/kiosk, snøkanon med videre. Ellers kan man kjøre til Dagali Alpinsenter (ca. 25 min) eller til Geilo (ca 50 min) hvor det er flere bakker. På Kirketeig ligger skolen og en stor Coop butikk, her er det stort Håndverkssenter og en Hyttebutikk. Det er også en fin kirke på Kirketeig, som mange feilaktig tror er Uvdal Stavkirke. Stavkirken ligger imidlertid litt sør for Kirketeig, godt merket med avkjørsel fra hovedveien opp mot Kirkebygden. På skoleområdet blir det hver høst arrangert stort marked, kalt Uvdal-dagene. Et kjempepopulært tiltak så vel for fastboende som hyttefolk.

Servicefunksjoner/telefonnummer:
Vedsalg: Uvdal Brensel tlf 4800 4802
Snøscooter transport: tlf 4800 4802
Pizza: Uvdal Camping tlf 3274 3108
Uvdal El-Service AS - Tlf.3274 3318 - 9099 3030
Dagligvarer: Coop Kirketeig tlf 3274 3084
Byggevarer: Uvdal Trelast tlf 3274 3100

Værmelding - klikk her

Fjelltomter.no - hyttetomt på fjellet!